Base de coñecemento Falando coa xente
Chats en grupo
Conversas de grupo cifradas de extremo a extremo que non filtran as súas propias adhesión. Cada mensaxe envólvese por separado para cada membro, dirixida a unha chave que é usado unha vez.
Esta páxina está traducida por máquina para maior comodidade. O orixinal en inglés é a versión que se aplica.
Creando un grupo
/group @alice @bob Weekend plans crea un grupo con eses membros e iso
nome. O nome é opcional. Tamén podes escoller Crear chat de grupo dende
menú contextual de alguén ou use o + a carón da sección de conversas en grupo no
barra lateral.
Convértete no do grupo propietario. Os grupos están limitados a 100 membros, porque cada mensaxe está cifrada por separado para cada unha e o fan-out por mensaxe ten que permanecer limitado.
Engadindo membros
/addmember @nym, ou /invite @nym mentres estás no grupo. Se
calquera persoa ademais do propietario pode facer isto é do grupo permitir aos membros engadir outros
configuración, no menú contextual do grupo.
/groupinfo lista os membros actuais.
Ligazóns de invitación
Desactivado por defecto. O propietario acende Permitir unirse a través da ligazón de invitación dende o menú contextual do grupo, despois do cal aparece a ligazón para o propietario e para membros tamén cando "permitir aos membros engadir outros" está activado.
Pídeselle a alguén novo que abra unha ligazón de invitación que escolla un nym ou inicie sesión primeiro; a unión entón retómase por si só, polo que non teñen que atopar a ligazón por segunda vez.
Restablecer a ligazón de invitación revoga todas as ligazóns compartidas ata agora dunha soa vez. Úsao cando a a ligazón acabou nalgún lugar que non pretendías.
Compartindo o historial cos novos membros
Tamén está desactivada por defecto, tamén a chamada do propietario: Comparte o historial con novos membros en menú contextual do grupo.
Con el activado, quen engade alguén reenvía ata o último do grupo 50 mensaxes a ese novo membro, como un único blob cifrado, só a eles. As mensaxes reenviadas están marcadas sen verificar, porque as sinaturas dos autores orixinais non se poden volver comprobar unha vez que o texto foi transmitido por un terceiro, estás confiando na persoa que engadiu non ter editado o que pasaron.
Propietarios, moderadores e membros
| Comando | Fai | Quen pode |
|---|---|---|
/kick @nym | Elimina un membro | Propietario, moderadores |
/ban @nym | Elimínaos e bloquea o seu retorno | Propietario, moderadores |
/unban @nym | Levanta a prohibición | Propietario |
/addmod @nym | Ascende a moderador | Propietario |
/removemod @nym | Baixa un moderador | Propietario |
/transferowner @nym | Entrega o grupo | Propietario |
/leave | Elimínate do grupo | Calquera persoa |
Non hai servidor para arbitrar, polo que cada cliente verifica o propio rol, cando enviando unha acción de moderación e de novo en cada evento de moderación que reciba. Un cliente que reclama un poder que non ten é simplemente ignorado polos demais.
Como funciona o cifrado de grupo
Os chats de grupo usan os mesmos rumores de NIP-17 e envoltorios de regalo NIP-59 que mensaxes privadas, un envoltorio por membro, cada un cifrado para ese membro. A continuación, Nymchat engade algo que o estándar NIP-17 non ten.
Xirando as chaves do destinatario
Co NIP-17 simple, alguén que ve un relevo ve aparecer N papeles de agasallo no mesmo instante. dirixido a N pubkeys diferentes. Esa é unha lista de membros e non precisa descifrar para ler.
Entón, Nymchat xira as claves do destinatario. Cada vez que envías, o teu cliente acuña un novo
par de teclas efémero e anuncia a súa metade pública dentro do rumor cifrado, como un
ephemeral_pk etiqueta. A partir dese momento, cada un dirixe as súas mensaxes a esa clave
en lugar do teu real. Para un observador, cada mensaxe do grupo viaxa entre
pubkeys únicos que non teñen ningunha ligazón visible a ningunha identidade e non comparten dúas mensaxes a
destinatario.
Recuperación post-compromiso
Esa rotación tamén é o mecanismo de recuperación. Se un dispositivo está comprometido, o usuario simplemente envía unha mensaxe: a nova chave efémera que anuncia substitúe a antiga para cada membro automaticamente. Non hai ningunha resincronización fóra de banda para organizar e nada para que o grupo estea de acordo on.
Volver despois de estar lonxe
As claves efémeras xiran e os eventos que as levan caducan nos relés. Un cliente que foi Polo tanto, sen conexión durante días pode volver tendo as claves que todos os demais pasaron. Así por diante reconectarse, despois dun período de tempo suficientemente longo, envía unha solicitude de resincronización de chaves de taxa limitada a cada un dos seus agrupa e volve intercambiar as claves actuais, que é o que impide que as longas vacacións dean a volta nun grupo que xa non podes ler.