រំលងទៅមាតិកា
ត្រឡប់ទៅ Nymchat វិញ

មូលដ្ឋានចំណេះដឹង និយាយជាមួយមនុស្ស

សារឯកជន

ការសន្ទនាមួយទល់មួយ ដែលគ្មានការបញ្ជូនតអាចអានបាន ផ្ញើទៅកាន់សោនោះ។ មានសម្រាប់តែសារតែមួយប៉ុណ្ណោះ។

ចាប់ផ្តើមសារឯកជន

វិធីបីយ៉ាង៖

  • /pm nym, ឬ /pm nym#a1b2 នៅពេលដែលមនុស្សពីរនាក់បានជ្រើសរើសដូចគ្នា។ ឈ្មោះ;
  • សារឯកជន ពីម៉ឺនុយបរិបទរបស់នរណាម្នាក់ ឈានដល់ដោយការចុចឱ្យយូរ ឬ ចុចកណ្ដុរស្ដាំលើសារមួយរបស់ពួកគេ;
  • តូច + នៅក្បែរផ្នែក Private Messages នៅក្នុង sidebar ដែលយក a nym ឬ an npub.
ការសន្ទនាសារឯកជនមួយទៅមួយនៅក្នុង Nymchat ។
ការសន្ទនាសារឯកជន។

អ្នកណាត្រូវបានអនុញ្ញាតឱ្យចាប់ផ្តើមមួយ។ ជាមួយអ្នក គឺអាស្រ័យលើអ្នក។ ទទួលយកសារឯកជន និងសំណើជជែកជាក្រុម, ក្រោម ការកំណត់ > ឯកជនភាព និង សុវត្ថិភាព ត្រូវបានបើកតាមលំនាំដើម ហើយអាចជា រួមតូចទៅ មិត្តភក្តិតែប៉ុណ្ណោះ ឬបិទទាំងស្រុង។

របៀបដែលសារឯកជនដំណើរការ

Nymchat អនុវត្ត NIP-17 សារផ្ទាល់ឯកជន បិទភ្ជាប់នៅខាងក្នុង NIP-59 រុំអំណោយ។ សាររបស់អ្នកឆ្លងកាត់បីស្រទាប់នៅតាមផ្លូវចេញ៖

  1. a ពាក្យចចាមអារ៉ាម (kind 14) — អត្ថបទ និងទិន្នន័យមេតារបស់វា មិនដែល បានចុះហត្ថលេខា ដូច្នេះវាមិនអាចត្រូវបានបង្ហាញថាជារបស់អ្នកដោយនរណាម្នាក់ដែលមិនបានឌិគ្រីបវាទេ។
  2. a ត្រា (kind 13) - ពាក្យចចាមអារ៉ាមដែលបានអ៊ិនគ្រីបទៅ អ្នកទទួល និងចុះហត្ថលេខាដោយអ្នក;
  3. a រុំអំណោយ (kind 1059) - ត្រាដែលបានអ៊ិនគ្រីបម្តងទៀត ចុះហត្ថលេខាដោយ ក គ្រាប់ចុចប្រើតែមួយដងត្រូវបានបង្កើតសម្រាប់សារនេះតែម្នាក់ឯង.

អ្វី​ដែល​អ្នក​បញ្ជូន​បន្ត​មើល​ឃើញ​នោះ​គឺ​ជា​ព្រឹត្តិការណ៍​មួយ​ពី pubkey ដែល​មិន​ធ្លាប់​បាន​បង្ហាញ​ពី​មុន​មក នឹងមិនម្តងទៀតទេ ផ្ញើទៅកាន់អ្នកទទួល ដោយមានខ្លឹមសារស្រអាប់។ មិនមែនជាកូនសោរបស់អ្នកទេ។ មិនមែន សារ។ មិន​មែន​សូម្បី​តែ​អ្នក​ផ្ញើ​ជាប់​លាប់​ដើម្បី​ទាក់ទង​។

ត្រាពេលវេលានៃការរុំគឺខុសដោយចេតនាផងដែរ៖ វាត្រូវបានបម្រុងទុកដោយចំនួនចៃដន្យរហូតដល់ ពីរម៉ោង ទាញចេញពី cryptographic RNG ។ បើគ្មាននោះ អ្នកសង្កេតការណ៍អាចតម្រង់ជួរ "រុំផ្ញើ នៅម៉ោង 14:03:11" ជាមួយនឹង "រុំបានប្រគល់នៅម៉ោង 14:03:11" ហើយបង្កើតឡើងវិញថាតើអ្នកណាកំពុងនិយាយជាមួយអ្នកណាពីពេលវេលា តែម្នាក់ឯង។

អ្វីដែលនៅតែអាចមើលឃើញ

សោសាធារណៈរបស់អ្នកទទួលគឺច្បាស់លាស់ — វាត្រូវតែមាន ឬពួកគេមិនអាចរកបាន សារ។ ដូច្នេះ ការបញ្ជូនតអាចមើលឃើញ នរណាម្នាក់ បានផ្ញើអ្វីមួយទៅកូនសោនោះ និង ប្រហែលប៉ុន្មានដង។ វា​មិន​អាច​មើល​ឃើញ​ថា​នរណា ពេលណា​ជាក់លាក់ ឬ​អ្វី​នោះ​ទេ។

ការសម្ងាត់ទៅមុខ

បាត់ PM (ការសម្ងាត់ទៅមុខ), ក្រោម ការកំណត់ > ឯកជនភាព និង សុវត្ថិភាព ត្រូវបានបិទតាមលំនាំដើម។ ការបង្វិលវា។ នៅលើបន្ថែម NIP-40 expiration ដាក់ស្លាកទៅកញ្ចប់អំណោយដែលចេញនីមួយៗ ដែលសួរការបញ្ជូនត និង អតិថិជនដើម្បីលុបសារបន្ទាប់ពីរយៈពេលដែលអ្នកជ្រើសរើស។

វាគឺជាសំណើមួយ ហើយមានតម្លៃក្នុងការដឹងច្បាស់អំពីអត្ថន័យរបស់វា៖ ការបញ្ជូនតដែលផ្តល់កិត្តិយសដល់វាធ្លាក់ចុះ ព្រឹត្តិការណ៍ និងការបញ្ជូនតដែលមិនមាន។ វាកាត់បន្ថយរយៈពេលដែលច្បាប់ចម្លងអង្គុយ ហេដ្ឋារចនាសម្ព័ន្ធដែលអ្នកមិនគ្រប់គ្រង។ វាមិនអាចលុបចោលការផ្ញើសារទៅកាន់អ្នកដែលមានរួចហើយនោះទេ។ បានទទួលវា។

សារដែលបាត់

បាត់បន្ទាប់ពី កំណត់រយៈពេលផុតកំណត់ ហើយអនុវត្តតែខណៈពេលដែលការសម្ងាត់បញ្ជូនបន្តត្រូវបានបើក៖

ជម្រើស
1 ម៉ោង។
6 ម៉ោង។
1 ថ្ងៃ។លំនាំដើម
3 ថ្ងៃ។
7 ថ្ងៃ។

ដោយឡែកពីគ្នា ឃ្លាំងសម្ងាត់ PMs និងការជជែកជាក្រុមនៅលើឧបករណ៍ សម្រេចថាតើបានឌិគ្រីបឬអត់ ការសន្ទនាត្រូវបានរក្សាទុកក្នុងមូលដ្ឋាន។ វាបើកតាមលំនាំដើម ដូច្នេះការសន្ទនាលេចឡើងភ្លាមៗនៅ បើកដំណើរការ។ បិទ​វា ហើយ​គ្មាន​អ្វី​ត្រូវ​បាន​ឌិគ្រីប​ត្រូវ​បាន​សរសេរ​ទៅ​ថាស — សារ​ត្រូវ​បាន​ទៅ​យក​ហើយ​ ឌិគ្រីបថ្មីរាល់ពេល ដែលយឺតជាង ហើយមានន័យថា អ្វីទាំងអស់ដែលបញ្ជូនតមានរួចហើយ ទម្លាក់ក៏បាត់សម្រាប់អ្នកដែរ។